perjantai 3. lokakuuta 2014

Värikäs kinkkupiiras

Nyt vielä aurinko paistaa päivällä ja puissa lehtien ruska on kauneimmillaan. Kylmä silti alkaa jo olla ja illat pimenee nopeasti. Kohta jo alkaa synkät ja sateiset päivät ja ennen kuin huomaankaan, maahan sataa lunta...

Huoh...

Kylmästä ja pimeydestä masentuneena haluan valmistaa itselleni jotakin värikästä ja vatsaa lämmittävää. Joka syksy alkaa kaipaamaan tätä samaa; Värikästä kinkkupiirakkaa!

Paprikoista, basilikasta ja halutessaan muista värikkäistä aineksista, kuten kasviksista, saa piristävän piirakan iltojen iloksi. Ja tämä ruokaisa piiras tottakai syödään lämpöisenä, vilttiin kääriytyneenä ja kynttilöiden valaistessa.

Tällä syksyn väripilkulla osallistun ruokahaasteeseen, jossa aiheena lohturuoka.

VÄRIKÄS KINKKUPIIRAKKA

Pohja:
100 g juoksevaa margariinia
3dl vehnäjauhoja
3rkl vettä

Yhdistä ainekset ja painele 28cm piirakkavuokaan.

Täyte:
200g palvikinkkua
1/2 punaista, vihreää ja keltaista paprikaa
2 dl purjoa silputtuna
1,5dl ruokakermaa
3 munaa
200g juustoraastetta
suolaa
pippurisekoitusta
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
1 dl tuoretta oreganoa silputtuna

Kuutioi palvikinkku ja paprikat. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Lisää kinkku- ja paprikakuutiot sekä purjosilppu. Anna aineksien pehmitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Jäähdytä.
Sekoita ruokakerma, kananmunat, juustoraaste (jätä desin vessan raastetta sivuun), mausteet ja yrttisilppu. Lisää kinkku-kasvisseos ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele sivuun jätetty juustoraaste täytteen pinnalle.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Kunnes piiran pinta on kauniin ruskea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti