tiistai 23. syyskuuta 2014

Flan Espanõl; Espanjalainen Paahtovanukas

Flan... Crema catalana... Créme caramel...

Espanjalaisella Créme Brulèen versiolla on monta nimeä.

Flanin resepti on houkutellut reseptivihkossa jo jonkin aikaa ja nyt jos koskaan, oli hyvä syy kokeilla sitä.
Andalusian auringossa  järjestää syyskuun ruokahaasteen ja aiheena on Espanja.

Käykääpä äänestämässä täällä

Vaikka paahtovanukas ei ruokaa olekaan, ajattelin silti kokeilla osallistumista, ja pääseehän kokeilemaan uutta hyvällä syyllä.
(toivottavasti vaan ehdin osallistumaan, kun hiukka tiukille vetää)

ESPANJALAINEN PAAHTOVANUKAS

5 munaa
1 tlk kohdensoitua maitoa
1 tlk vettä
1 tl vanilja-aromia
1 rkl rommia
8 rkl sokeria

Riko munat kulhoon. Lisää kohdensoitu maito, vanilja-aromi, rommi, ja 5 ruokalusikallista sokeria. Mittaa vesi kohdensoidun maidon tölkillä ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Sulata loppu sokeri kattilassa ja voitele paistovuoka sulalla sokerilla kauttaaltaan. Kaada vanukasmassa vuokaan. Paista vesihauteessa uunipellin päällä 150 asteisessa uunissa n. 1h 15min. Jäähdytä ja kumoa vanukas.


Vanukkaasta tulee kyllä ihan hyvän kokoinen ja riittää varmasti useammallekin ihmiselle. Makeannälän saa nimittäin hyvin vietyä tällä herkulla.

2 kommenttia: